Gedragswetenschapper B (Basispsycholoog of Orthopedagoog) 20-32 uur p/w voor diverse locaties

Functieomschrijving

M.O.C. ’t Kabouterhuis is een behandel-, onderzoek- en expertisecentrum voor het Jonge Kind. Van preventie tot opvoedondersteuning tot psychiatrische zorg. Alles onder 1 dak georganiseerd. M.O.C. ‘t Kabouterhuis is er voor het jonge kind (0-7 jaar) dat opvalt en extra hulp nodig heeft om een goede start te maken. Hulp verlenen doen we bij het gezin thuis, op het kinderdagverblijf, op school, of op een van onze locaties. 

Jonge kinderen ontwikkelen in een snel tempo cognitieve, motorische en emotionele vaardigheden. Het haperen of vastlopen van deze ontwikkeling heeft grote gevolgen. Als behandeling nodig is, moet dat snel en intensief. Voor jonge kinderen is soms lef nodig om buiten de gebaande paden deze hulp te bieden. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan ben jij op je plek bij 't Kabouterhuis.

Missie en visie

Ieder kind verdient het om in een gezonde en veilige omgeving op te groeien. Onze hulp is op de eerste plaats gericht op een gezonde sociale en emotionele ontwikkeling van het jonge kind (0 – 7 jaar). Daarbij zetten wij de relatie tussen ouder, kind en omgeving centraal. Wij werken vanuit de IMH-visie ‘Kind in Context’: een geïntegreerde werkwijze waarbij wij het kind onderzoeken, behandelen en begeleiden in de omgeving waarin het opgroeit. Essentieel in onze behandeling en begeleiding is de rol van ouders en het sociale netwerk rondom het kind. Vroegtijdige signalering en behandeling kan problemen op latere leeftijd voorkomen.

Locatie Hoofddorp ( 32 uur p/w)

Locatie Hoofddorp is een dynamische locatie waar zowel deeltijdbehandelingen als ambulante jeugd-GGZ wordt geboden aan ouders en het jonge kind. We werken vanuit de IMH visie en zijn actief in de samenwerking met ketenpartners waaronder scholen, kinderdagverblijven en jeugdartsen. Wij focussen op doen wat nodig is en leveren maatwerk. In Hoofddorp bieden wij naast behandeling ook consultatie en trainingen aan professionals.


Locatie West en locatie Amstelveen starten een nieuwe IMH-groep ( 20 - 32 uur p/w)

Het IMH-team is verantwoordelijk voor de behandeling en begeleiding van gezinnen met een (huil) baby of een heel jong kind in de thuissituatie. Dit wordt gedaan vanuit de IMH visie, wat betekent dat je moet kunnen afstemmen op mogelijkheden en beperkingen van zowel ouders als kind. De zich ontwikkelende ouder-kindrelatie staat hierbij centraal. Affiniteit met de IMH visie is hierbij van groot belang. Dit geldt ook voor specifieke kennis van de ontwikkeling van baby's en peuters en ervaring in het begeleiden van hen en hun ouders en kennis van psychiatrische problematiek bij ouders en in hoeverre dit van invloed kan zijn op de ouder-kindrelatie.


Wat ga je doen?
Als orthopedagoog/basispsycholoog binnen ’t Kabouterhuis ben je werkzaam als regiebehandelaar. Je bent verbonden aan een of meerdere groepen en/of aan ambulante trajecten. Je bent verantwoordelijk voor het verrichten van intakes, (neuro)psychologische diagnostiek, het formuleren van behandelplannen, verslaglegging en de dossiervorming. Je houdt contact met interne- en externe verwijzers en andere betrokken hulpverleners. Je ontvangt werkbegeleiding/supervisie van een regiebehandelaar met een BIG-registratie. In het geval van de complexere problematiek verricht je bovenstaande taken onder de verantwoordelijkheid van een regiebehandelaar met een BIG-registratie. Je levert een bijdrage aan de behandeling van kind en gezin met als doel een optimale ontwikkeling van het kind te realiseren. Je werkt in een multidisciplinair team met een contextuele visie als basis.

Functievereisten

Wat we van je vragen

  • een afgeronde academische opleiding (orthopedagogiek of kinder- en jeugd psychologie) met een diagnostiek aantekening;
  • je bent geregistreerd bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of je kunt je vóór indiensttreding registreren;
  • je hebt affiniteit met de doelgroep “het jonge kind” ( 0-7 jaar) en hebt bij voorkeur al in een eerdere functie met het jonge kind gewerkt;
  • specifiek voor locatie West en Amstelveen: ervaring in het werken volgens de Infant Mental Health (IMH) visie en/of een afgeronde IMH opleiding, alsook ervaring in het werken met gezinnen met een (huil) baby of een heel jong kind; 
  • je hebt aantoonbare ervaring in het verrichten van zelfstandig onderzoek bij jonge kinderen en het verzorgen van verslaglegging;
  • je werkt graag met gezinnen uit verschillende culturen (je bent cultuursensitief) en met diverse psychiatrische problematiek;
  • de ontwikkeling van jonge kinderen kent geen geheimen voor je. Je hebt kennis van (erkende) therapeutische (crisis)interventies en behandelmethoden en van gedragsproblemen en –stoornissen;
  • je bent initiatiefrijk, slagvaardig, proactief en je hebt daarbij uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • wij hebben aan jou een zelfstandige professional die tegelijkertijd goed kan samenwerken in een multidisciplinair team.
  • het is een pre als je minimaal 2 jaar ervaring hebt als regiebehandelaar van een multidisciplinair team, met de doelgroep jonge kinderen met (complexe) psychiatrische problematiek, in een vergelijkbare functie binnen de jeugdzorg/ jeugd GGZ en/of met de begeleiding van kwetsbare kinderen op kinderdagverblijven en/of scholen.


Wat we je bieden
Locatie West/ IMH team: een dienstverband van 32 uur p/w, voor één jaar met mogelijkheid tot verlenging. 

Locatie Amstelveen/ IMH team: een dienstverband van 20 uur p/w, voor één jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Locatie Hoofddorp: een tijdelijk dienstverband van 32 uur p/w met ingang van 1 juni 2021,  voor de duur van één jaar vanwege vervanging van een collega die met verlof gaat. 

Het salaris is conform de CAO Jeugdzorg (Schaal 11), minimaal € 3.240,13 en maximaal € 4.896,26 bruto p.m. bij een fulltime dienstverband. Inschaling geschiedt op basis van opleiding en relevante werkervaring. MOC ’t Kabouterhuis biedt je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3 %, mogelijkheid tot deelname aan collectieve ziektekostenverzekering, korting op OV- jaarkaarten en scholings- en ontwikkelmogelijkheden.


Vragen over de vacature? 
Locatie Hoofddorp: Ana van den Bosch, regiomanager, bereikbaar op: 0657385899.

Locatie West: Esther Deekman - Bekkers, regiomanager, bereikbaar op: 0657392301.

Locatie Amstelveen: Stephanie Roovers, (interim) regiomanager, bereikbaar op: 020-8100360.


Laten we kennismaken!
Ben je enthousiast geworden om bij ‘t Kabouterhuis aan de slag te gaan? Of ken je iemand binnen je netwerk? Stuur deze vacature door of reageer direct. 

Wil je solliciteren? Gebruik dan de blauwe knop onderaan deze pagina. We komen graag met je in contact. Reageren kan door middel van het online sollicitatieformulier.


Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.