Jeugdzorgwerker B/ Gezinsbegeleider ( diverse locaties)

Functieomschrijving

Ben jij de zorgprofessional die gezinnen met jonge kinderen van 0 – 7 jaar begeleidt? Wil je ouders en verzorgers helpen bij het leren van omgaan met problematiek? Vind jij complexe en kwetsbare (gezins)situaties interessant en kun je daar goed mee omgaan? Dan ben jij de jeugdzorgprofessional die we welkom heten in ons team. We investeren graag in jou met trainingen en een (interne) opleiding volgens de IMH visie.


Wat ga je doen?

Als Jeugdzorgwerker B (gezinsbegeleider) leg je verbinding tussen het jonge kind (0 - 7 jaar) en de ouders / opvoeders. Je observeert, analyseert en begeleidt het gezin thuis en/of op de locatie met de inzet van diverse methodieken. Je begeleidt ouders in de problematiek van kinderen en de acceptatie rondom deze problematiek. Je hebt daarbij een belangrijk aandeel in de gezinsdiagnostiek. Zowel in de aanpak als in complexe situaties stem je af met de regiebehandelaar op wie je kunt terugvallen.


Training en opleiding: een investering in je deskundigheid
Onze professionals voeren de werkzaamheden uit vanuit de Infant Mental Health (IMH) visie. Hierin staat de ouder-kind relatie centraal. Wij bieden de mogelijkheid je via onze Jonge Kind Academie te ontwikkelen. Daarnaast biedt ’t Kabouterhuis op een aantal locaties nieuwe behandelgroepen voor jonge kinderen met autisme tussen de 3 - 5 jaar. Ook hierin kunnen we je (verder) trainen en opleiden.


Diverse locaties en uren

Locatie Amstelveen:

- per direct - t/m augustus 2021: 24 uur p/w ( ziektevervanging)
Locatie West:

- per direct - 24-32 uur p/w ( zwangerschapsvervanging per 1 augustus 2021 tot 1 januari 2022 )

Locatie ZuidOost:

- per direct - 24-32 uur p/w

Functievereisten

Wat heb je in huis?

  • een afgeronde HBO opleiding: MWD/ Pedagogiek/ Social Work of een WO- master opleiding;
  • minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring in het werken met ouders met psychiatrische problematiek en/of complexe gezinssituaties. Of gezinnen waarin veilig opgroeien niet vanzelfsprekend. Of je hebt werkervaring in de GGZ volwassenenzorg;
  • registratie bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of registratie voor indiensttreding;
  • kennis van zowel de normale ontwikkeling als de psychopathologie bij jonge kinderen;
  • je werkt graag met gezinnen uit verschillende culturen en achtergronden;
  • affiniteit met de IMH-visie is een pre;
  • ervaring in behandelingsgericht werken met ouders met jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Zowel in ambulante trajecten als op de groep;
  • initiatiefrijk, slagvaardig, proactief en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden Je functioneert zowel zelfstandig als goed in een team;
  • flexibel inzetbaar. Uren, werkdagen en werktijden in onderling overleg.


Wat we je bieden

Het dienstverband is in eerste instantie voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging ( uitzondering is de vacature op locatie Amstelveen t.b.v. ziektevervanging). Het salaris is conform de CAO Jeugdzorg. Inschaling is op basis van opleiding en ervaring: maximaal 
€ 3.888,56 bij een fulltime dienstverband. MOC  ’t Kabouterhuis kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheid tot deelname aan collectieve ziektekostenverzekering, korting op OV- jaarkaarten en scholingsmogelijkheden.

Vragen over de vacature?
Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op onze website: www.kabouterhuis.nl of mailen naar solliciteren@kabouterhuis.nl. We komen graag met je in contact! 


Laten we kennismaken!

Ben je enthousiast geworden om als Jeugdzorgwerker B ( Gezinsbegeleider) bij 't Kabouterhuis aan de slag te gaan? Of ken je iemand binnen je netwerk? Stuur deze vacature door of reageer direct.
Direct solliciteren? Gebruik dan de knop onderaan deze pagina. We komen graag met je in contact. Reageer doe je via het online sollicitatieformulier.
De vacature is zowel intern als extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.