Jeugdzorgwerker B/ Gezinsbegeleider locatie Uithoorn

Functieomschrijving

Ben jij de zorgprofessional die gezinnen met jonge kinderen van 0 – 7 jaar begeleidt? Wil je ouders en verzorgers helpen bij het leren van omgaan met problematiek? Vind jij complexe en kwetsbare situaties interessant en kun je daar goed mee omgaan? 


Dan ben jij de jeugdzorgprofessional die we welkom heten in ons team. We investeren graag in jou met trainingen en een (interne) opleiding in de IMH visie.


Wat ga je doen?

Als Jeugdzorgwerker B (gezinsbegeleider) leg je verbinding tussen het jonge kind (0 - 7 jaar) en de ouders / opvoeders. Je observeert, analyseert en begeleidt het gezin thuis en/of op de locatie met de inzet van diverse methodieken. Je begeleidt ouders bij de problematiek van kinderen en de acceptatie deze problematiek. Je hebt een belangrijk aandeel in de gezinsdiagnostiek. Zowel in de aanpak als in complexe situaties stam je af met de regiebehandelaar op wie je kunt terugvallen.


Training en opleiding: een investering in je deskundigheid
Onze professionals voeren de werkzaamheden uit vanuit de Infant Mental Health (IMH) visie. Hierin staat de ouder-kind relatie centraal. Wij bieden de mogelijkheid je via onze Jonge Kind Academie te ontwikkelen. Daarnaast biedt 't Kabouterhuis op een aantal locaties nieuwe behandelgroepen voor jonge kinderen met autisme tussen de 3 - 5 jaar. Ook kunnen we je (verder) trainen en opleiden.


Functievereisten

Wat heb je in huis?

  • een afgeronde opleiding HBO- MWD of een afgeronde opleiding HBO-pedagogiek of een WO opleiding
  • minimale twee jaar aantoonbare benadering in het werken met ouders met psychiatrische problematiek en/of complexe gezinssituaties. 
  • registratie bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of registratie voor indiensttreding
  • kennis van zowel de normale ontwikkeling als de psychopathologie bij jonge kinderen
  • je werkt graag met gezinnen uit verschillende en achtergronden
  • affiniteit met de IMH-visie is een pre
  • ervaring in behandelingsgericht werken met ouders met jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Zowel in ambulante trajecten als op de groep
  • initiatiefrijk, proactief en je uitstekende communicatieve vaardigheden Je werken als goed in een team
  • flexibele inzetbaarheid, werkdagen en werktijden in onderling overleg.


Arbeidsvoorwaarden

We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast. Je salaris is conform de CAO Jeugdzorg. Inschaling is op basis van opleiding en ervaring: maximaal € 4.085,32 bij een fulltime dienstverband 't Kabouterhuis kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, korting op Ov-jaarkaarten, een fietsenplan en scholingsmogelijkheden.


Locatie en uren

Het betreft een vacature voor de locatie Uithoorn voor 32 uur per week. 


Wil je meer informatie? Mail dan naar solliciteren@kabouterhuis.nl Wij komen graag met je in contact! Voor meer informatie kun je ook kijken op werkenbijkabouterhuis.nl . Solliciteren kan via de sollicitatiebutton onder aan de pagina .


Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 


Acquisitie stellen wij niet op prijs.