Jeugdzorgwerker B / Gezinsbegeleider | Locatie West | 24 uur per week

Functieomschrijving

Jeugdzorgwerker B / Gezinsbegeleider, locatie West


Locatie West zoekt een nieuwe collega! Ben jij de zorgprofessional die gezinnen met jonge kinderen van 0 – 7 jaar begeleidt? Wil je ouders en verzorgers helpen bij het leren omgaan met problematiek? Vind jij complexe en kwetsbare (gezin) situaties interessant en kun je daar goed me omgaan? Dan ben jij de jeugdzorgprofessional die we graag welkom heten. 


Wat ga je doen?

Als jeugdzorgwerker B (gezinsbegeleider) leg je verbinding tussen het jonge kind (0 - 7 jaar) en de ouders / opvoeders. Je observeert, analyseert en begeleidt het gezin thuis en/of op de locatie met de inzet van diverse methodieken. Je begeleidt ouders in de problematiek van kinderen en de acceptatie rondom deze problematiek. Je hebt daarbij een belangrijk aandeel in de gezinsdiagnostiek. Zowel in de aanpak als in complexe situaties stem je af met de regiebehandelaar op wie je kunt terugvallen. Je werkt in een multidisciplinair team/verband nauw samen met onze orthopedagogisch medewerkers, GZ-psychologen, orthopedagogen, fysiotherapeuten, psychologen, kinderpsychiaters, kinderartsen en logopedisten om tot het juiste behandeltraject voor het kind te komen.


Training en opleiding: een investering in je deskundigheid.

Onze professionals voeren de werkzaamheden uit vanuit de Infant Mental Health (IMH) visie. Hierin staat de ouder-kind relatie centraal. Wij bieden de mogelijkheid je via onze Jonge Kind Academie verder te ontwikkelen.


Functievereisten

Wat heb je in huis?

• een afgeronde opleiding HBO- MWD of een afgeronde opleiding HBO-pedagogiek of een WO opleiding;

• minimale twee jaar aantoonbare benadering in het werken met ouders met psychiatrische problematiek en/of complexe gezinssituaties. Van zeker    veilig opgroeien niet vanzelfsprekend is of je hebt zorg in de GGZ volwassenen;

• registratie bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of registratie voor indiensttreding;

• kennis van zowel de normale ontwikkeling als de psychopathologie bij jonge kinderen;

• je werkt graag met gezinnen uit verschillende en achtergronden;

• affiniteit met de IMH-visie is een pré;

• ervaring in behandelingsgericht werken met ouders met jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Zowel in ambulante trajecten als op    de groep;

• initiatiefrijk, proactief en je uitstekende communicatieve vaardigheden Je werken als goed in een team;

• flexibele inzetbaarheid, werkdagen en werktijden in onderling overleg.


Arbeidsvoorwaarden

Het dienstverband is voor 24 uur per week en in eerste instantie voor de duur van een jaar. Je salaris is conform de CAO Jeugdzorg. Inschaling is op basis van opleiding en ervaring: schaal 9 minimaal € 2817,36 en  maximaal € 4.207,88 bij een fulltime dienstverband (36 uur). 't Kabouterhuis kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, ruime vergoeding op ov, een fietsenplan en opleidingsmogelijkheden.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther Deekman-Bekkers (Regio Manager Organisatie), E.Deekman-Bekkers@kabouterhuis.nl.

Telefoonnummer: 06-57392301.

We drinken graag een kop koffie of thee met je op ons zojuist verbouwde locatie in West!


Voor meer informatie kun je ook kijken op werkenbijkabouterhuis.nl . Solliciteren kan via de sollicitatiebutton onder aan de pagina .

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Acquisitie stellen wij niet op prijs.