Jeugdzorgwerker B | Gezinsbegeleider | locatie Hoofddorp | 24 - 32 uur pw

Functieomschrijving

Ben jij de zorgprofessional die gezinnen met jonge kinderen van 0 – 7 jaar begeleidt? Wil je ouders en verzorgers helpen bij het leren van omgaan met problematiek? Vind jij complexe en kwetsbare gezinssituaties interessant? Dan ben jij de jeugdzorgprofessional die we welkom heten in ons team. We investeren graag in jou met trainingen en een (interne) opleiding. 


Wat ga je doen?

Als Jeugdzorgwerker B (gezinsbegeleider) leg je verbinding tussen het jonge kind (0 - 7 jaar) en de ouders / opvoeders. Je observeert, analyseert en begeleidt het gezin thuis en/of op de locatie met de inzet van diverse methodieken. Je begeleidt ouders bij de problematiek van kinderen en de acceptatie rond deze problematiek. Je hebt een belangrijk aandeel in de gezinsdiagnostiek. Zowel in de aanpak als in complexe situaties stem je af met de regiebehandelaar op wie je kunt terugvallen.


Training en opleiding: een investering in je deskundigheid
Onze professionals voeren de werkzaamheden uit vanuit de Infant Mental Health (IMH) visie. Hierin staat de ouder-kind relatie centraal. Wij bieden de mogelijkheid je via onze Jonge Kind Academie te ontwikkelen. Daarnaast biedt 't Kabouterhuis op een aantal locaties nieuwe behandelgroepen voor jonge kinderen met autisme tussen de 3 - 5 jaar. Ook  hierin kunnen we je (verder) trainen en opleiden.


Functievereisten

Wat heb je in huis?

  • een afgeronde opleiding HBO- MWD of een afgeronde opleiding HBO-pedagogiek of een WO opleiding
  • minimaal twee jaar aantoonbare ervaring in het werken met ouders met psychiatrische problematiek en/of complexe gezinssituaties, met gezinnen waarin veilig opgroeien niet vanzelfsprekend is of in de ggz volwassenenzorg
  • registratie bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of registratie voor indiensttreding
  • in het bezit van VHT-certificering of bereid hiertoe binnen ’t Kabouterhuis een opleiding te volgen
  • kennis van zowel de normale ontwikkeling als de psychopathologie bij jonge kinderen
  • je werkt graag met gezinnen uit verschillende culturen en achtergronden
  • affiniteit met de IMH-visie is een pre
  • initiatiefrijk, proactief en uitstekende communicatieve vaardigheden
  • je functioneert zowel zelfstandig als goed in een team
  • flexibele inzetbaarheid, werkdagen en werktijden in onderling overleg.


Arbeidsvoorwaarden

Tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast. Je salaris is conform de CAO Jeugdzorg. Inschaling is op basis van opleiding en ervaring: schaal 9 minimaal € 2817,36 en maximaal € 4.207,88 bij een fulltime dienstverband (36 uur). 't Kabouterhuis kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ruime OV vergoeding, een fietsenplan en opleidingsmogelijkheden.


Locatie en uren

Het betreft twee vacatures voor onze locatie in Hoofddorp; één voor 24-32 uur per week, een tijdelijke vacature voor de duur van één jaar.
En één vacature voor 32 uur per week. met mogelijkheid tot verlening.

Startdatum is in overleg en zo spoedig mogelijk. Voor meer informatie kun je kijken op www. kabouterhuis.nl 
Solliciteren kan via de sollicitatiebutton onder aan deze pagina. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Regiomanager Organisatie Josje de Jong op j.dejong@kabouterhuis.nl of op 06-82094558. 

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.