Kinderarts voor 13 tot 20 uur per week

Functieomschrijving

Ben jij die doortastende en enthousiaste kinderarts die echt het verschil kan maken in de jeugdzorg GGZ?

Wegens pensionering van onze collega is er ruimte ontstaan voor een aanstelling in Amsterdam West voor 13 uur per week met mogelijk uitbreiding naar 20 uur per week. Wij zoeken een breed georiënteerde, kinderarts die bij voorkeur de subspecialisatie sociale pediatrie heeft. Iemand die affiniteit heeft met inhoudelijke vernieuwingen in de zorg en tevens beschikt over een goed organisatievermogen en kan verbinden.


Wat ga je doen?

Als kinderarts binnen ‘t Kabouterhuis diagnosticeer en behandel je een kind met gezondheidsklachten in relatie tot zijn omgeving. Dit doe je op basis van gedegen kennis van de normale groei en ontwikkeling en aan de hand van een breed scala aan klinische aandoeningen die je tegenkomt bij zuigelingen en kinderen. Binnen ’t Kabouterhuis besteed je als kinderarts meer dan andere kinderartsen aandacht aan bio-psycho-sociale elementen als oorzaak of als gevolg van gezondheidsproblemen. Bij deze elementen kun je ook denken aan sociaaleconomische en culturele omstandigheden, het fysieke milieu, leefstijl en gedrag en de invloed van het gezond­heidszorg systeem zelf. Bij gevolgen wordt ook de invloed op de kwaliteit van leven met een ziekte en behandeling gerekend. 

Verder ben je als kinderarts onderdeel van een multidisciplinair behandelteam op de locatie en lever je een bijdrage aan het behandelplan en de uitvoering hiervan. Je beoordeelt en behandelt jonge kinderen vanuit je medische expertise. Je bepaalt in hoeverre de gezondheidstoestand van het kind van invloed is op de totale problematiek. Vanzelfsprekend heb je hierbij ook contact met de ouder(s) en of verzorger(s). Je geeft adviezen over de gezondheid en veiligheid van het kind. Zo nodig overleg je met en verwijs je door naar externe specialisten. Je signaleert ontwikkelingen op je vakgebied en levert een bijdrage aan kennis- en beleidsontwikkeling vanuit je vakgebied.

Functievereisten

Wat we van je vragen:

  • Je bent een geregistreerd kinderarts (BIG registratie en geregistreerd als kinderarts bij de KNMG) en bij voorkeur gespecialiseerd in sociale pediatrie of aantoonbare ervaring en affiniteit met het werken met jonge kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen en complexe gezinssituaties;
  • Je hebt kennis van de ontwikkelingen en vaardigheden binnen het eigen vakgebied op een zodanige wijze dat daarmee wordt voldaan aan door de beroepsvereniging gestelde (her)registratie-eisen;
  • Je hebt ervaring in het werken binnen een multidisciplinair team en bent ook een teamspeler;
  • Je hebt affiniteit met de zorgsector Jeugd GGZ en werkt vanuit een contextuele benadering; psyche en somatiek zijn binnen ’t Kabouterhuis met elkaar verbonden.


Wat we je bieden

  • Een veelzijdige functie in een collegiale werkomgeving waarbij je kan rekenen op een inspirerende en open werksfeer;
  • Een plek waarbij er ruimte is voor innovatie en wetenschappelijk onderzoek;
  • Afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de salarisschaal medisch specialisten uit de CAO GGZ en het daarbij behorend budget Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS) uit deze CAO;
  • De overige arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd conform de CAO Jeugdzorg;
  • We bieden een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;


Vragen over de vacature?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther Deekman-Bekkers (Regio Manager Organisatie), E.Deekman-Bekkers@kabouterhuis.nl.


Laten we kennismaken!

Ben je enthousiast geworden om als kinderarts bij ‘t Kabouterhuis aan de slag te gaan? Of ken je iemand binnen je netwerk? Stuur deze vacature door, of reageer direct.


Wil je solliciteren? Gebruik dan de knop ‘solliciteren’ op deze pagina. We komen graag met je in contact. Reageren doe je via het online sollicitatieformulier.


Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.