Kinderpsychiater | Zuidoost en Uithoorn | 8 uur

Functieomschrijving

MOC 't Kabouterhuis is een behandel-, onderzoeks- en expertisecentrum voor het Jonge Kind. Van preventie tot opvoedondersteuning tot psychiatrische zorg. Alles onder 1 dak georganiseerd. MOC 't Kabouterhuis is er voor het jonge kind (0-7 jaar) dat opvalt en extra hulp nodig heeft om een ​​goede start te maken. Hulp doen we bij het gezin thuis, op het kinderdagverblijf, op school, of op één van onze locaties.

Wil jij werken in een omgeving waarbinnen eigen inbreng en ontwikkeling belangrijk zijn en werken bij de specialist op het gebied van het jonge kind in Amsterdam en omstreken? Dan ben jij de kinderpsychiater die we zoeken.


Missie en visie

Ieder kind verdient het om in een gezonde en veilige omgeving op te groeien. Onze hulp is op de eerste plaats gericht op een gezonde sociale en emotionele ontwikkeling van het jonge kind (0 - 7 jaar). Daarbij zetten wij de relatie tussen ouder, kind en omgeving centraal. Wij werken vanuit de IMH-visie 'Kind in Context': een geïntegreerde werkwijze waarbij wij het kind onderzoeken, diagnosticeren, behandelen en begeleiden in de omgeving waarin een kind opgroeit. Essentieel in onze behandeling en begeleiding is de rol van ouders en het sociale netwerk rondom het kind. Vroegtijdige signalering en behandeling kan problemen op latere leeftijd voorkomen.


Wat ga je doen?

De kinderpsychiater verricht zelfstandig psychiatrisch onderzoek uit bij jonge kinderen op het gebied van medische psychiatrische problematiek. De kinderpsychiater heeft een medisch psychiatrisch behandelverantwoordelijkheid. Vanuit de deskundigheid wordt er een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de multidisciplinaire hulpverleningsovereenkomst. Hierbij is sprake van een specifieke relatie met het kind in complexe gezinssituaties.

De kinderpsychiater is binnen het multidisciplinaire team belast met het uitvoeren van de eindverantwoordelijkheid voor de psychiatrische / medische behandeling en het vaststellen van de diagnose, met het zorgdragen voor observatie, onderzoek, diagnostiek, behandeling en behandelvoortgang van de toegewezen personen, en ) de kwaliteit van de psychiatrische zorg.

De kinderpsychiater signaleert ontwikkelingen op het vakgebied en levert een bijdrage aan kennis- en beleidsontwikkeling vanuit het vakgebied.

Functievereisten

Wat we van je vragen

  • academisch werk- en denkniveau;
  • beroepsregistratie wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG) en Geregistreerd Specialist Kindergeneeskunde;
  • ervaring met psychiatrisch onderzoek bij jonge kinderen;
  • kennis van de ontwikkelingen en vaardigheden binnen het eigen vakgebied op een zodanige wijze dat daarmee wordt voldaan aan door de beroepsvereniging gestelde (her)registratie-eisen;
  • ervaring in- en kennis van het werken met jonge kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen en complexe gezinssituaties;
  • ervaring en kennis in het werken binnen een multidisciplinaire setting;
  • kennis van de zorgsector zoals de jeugdzorg en de jeugd-GGZ;
  • een analytisch, sturend en motiverend vermogen.
  • 8 uur per week beschikbaar voor locatie Zuidoost 
  • overige uren zal in overleg en verdeeld worden over 't Kabouterhuis


Wat we je bieden

Salaris is conform de salarisschaal medisch specialisten GGZ en het AMS budget. De overige arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Jeugdzorg. 

MOC 't Kabouterhuis biedt je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheid tot deelname aan collectieve ziektekostenverzekering, korting op OV- jaarkaarten en scholingsmogelijkheden.


Vragen over de vacature?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen via solliciteren@kabouterhuis.nlLaten we kennismaken!

Ben je enthousiast geworden om als kinderpsychiater bij 't Kabouterhuis aan de slag te gaan? Of ken je iemand binnen je netwerk? Stuur deze vacature door of reageer direct.

Direct solliciteren? Gebruik dan de knop onderaan deze pagina. We komen graag met je in contact. Reageer doe je via het online sollicitatieformulier.


Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.