P&O adviseur

Functieomschrijving

Wil je werken voor een jeugdzorgorganisatie die zich sterk maakt voor kinderen van 0 - 7 jaar? En wil je meewerken aan het opbouwen van een slagvaardige afdeling Personeel & Organisatie binnen MOC ‘t Kabouterhuis? Wij zijn op zoek naar P&O adviseurs.


Bij ’t Kabouterhuis werken bijna 350 mensen verdeeld over negen locaties in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Uithoorn en Leiden. Onze afdeling P&O maakt onderdeel uit van het Centraal Bureau aan de Amsteldijk in Amsterdam Zuid. Een leuke plek om te werken aan de Amstel! Natuurlijk ben je als P&O adviseur geregeld op de locaties te vinden. Het Centraal Bureau adviseert en ondersteunt met een aantal andere stafafdelingen (zoals Kwaliteit & Veiligheid, Facilitair, Communicatie, Financiën) de zorglocaties. P&O werkt nauw met deze afdelingen samen.


Eigen initiatief
De afdeling bestaat uit een klein, hecht team. Binnen dit enthousiaste team is er ruimte voor het nemen van initiatieven en het vormgeven en het positioneren van de afdeling P&O binnen ’t Kabouterhuis. Onze werksfeer laat zich het best omschrijven als betrokken en bevlogen.

’t Kabouterhuis is een jeugdzorgorganisatie die expert is in het diagnosticeren, begeleiden en behandelen van opvoed-, gedrags-, psychische en psychiatrische problemen bij kinderen van 0 - 7 jaar en hun ouders. Wij werken wijkgericht, wetenschappelijk onderbouwd, met een multidisciplinaire aanpak en vanuit de IMH-visie, Kansrijke Start en Kind in context. Wij bieden medewerkers een leerrijke en collegiale omgeving waarbinnen je je kunt ontwikkelen. 


Wat ga je doen?

 • ondersteunen van leidinggevenden op het Centraal Bureau en op onze negen locaties bij het invullen van openstaande vacatures en personele vraagstukken
 • uitvoering geven en ondersteuning bieden aan leidinggevenden bij (langdurig) ziekteverzuim van medewerkers in het kader van de Wet Poortwachter
 • een bijdrage leveren aan P&O-projecten op het gebied van doorgroei van medewerkers, in-, door- en uitstroom, ziekteverzuim & gezondheidsmanagement en het functioneren van medewerkers
 • adviserende rol op het gebied van wet- en regelgeving en de CAO Jeugdzorg
 • adviseur (gevraagd en ongevraagd) van de leidinggevenden (het bestuursteam en de regiomanagers op de locaties)
 • vormgeven en positioneren van de afdeling P&O binnen ’t Kabouterhuis
 • contacten onderhouden met diverse instanties waaronder de arbodienst, Jeugdzorg Nederland, UWV en andere jeugdzorgaanbieders

Functievereisten

 • afgeronde hbo of wo P&O-opleiding
 • liefst drie jaar ervaring als zelfstandige, allround P&O adviseur, een starter met pit en doorzettingsvermogen is ook welkom te reageren
 • aantoonbare ervaring in jeugdzorg/jeugd ggz is een pre
 • goed kunnen schakelen op alle niveaus van de organisatie: met zorgverleners en niet zorgverleners
 • aantoonbare ervaring / expertise op het gebied van ziekteverzuim en casemanagement (met name in het adviseren, begeleiden en ondersteunen van leidinggevenden)
 • brengt overzicht en structuur aan in een veelheid aan P&O projecten die spelen, zoals op het gebied van ziekteverzuim, doorgroeimogelijkheden en werkplezier. Binnen deze projecten speel jij een verbindende, leidende rol binnen de organisatie
 • je bent positief ingesteld, empathisch, pragmatisch, met humor en innovatief

  Wat wij bieden

  De functie van P&O adviseur is voor 24 - 36 uur. Thuiswerken kan deels in overleg. Het contract is voor een jaar met uitzicht op een vast contract. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring conform schaal 9 of 10 van de CAO Jeugdzorg minimaal € 2.817,36 en maximaal € 4.605,45 op basis van 36 uur. ’t Kabouterhuis kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, een collectieve aanvullende ziektekostenverzekering en korting op ov-jaarkaarten.


  Eerst meer weten?

  Voor meer informatie neem je contact op met Martha Elsinga, manager Centraal Bureau via m.elsinga@kabouterhuis.nl of 06 - 3611 7986 (aanwezig: dinsdag, woensdag, donderdag)


  Heb jij zin in deze uitdagende pioniersfunctie bij het opzetten en positioneren van onze afdeling P&O? Solliciteren doe je via de blauwe knop hieronder. 
  Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.